MarktPlaza

MINIPUBERS! Survivalgids voor ouders van kinderen 6-12 jaar

36x bekeken
1 maand geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Aangeboden door CDJK ZIP

MINIPUBERS!
Survivalgids voor ouders  van kinderen 6-12 jaar
door Krista Okma

'Minipubers' richt zich op ouders van kinderen tussen de zes en twaalf jaar oud. 
Krista Okma gaat in op de vele verschillende thema's die je als ouder bij de opvoeding van kinderen van deze leeftijd kunt tegenkomen. 
Zo komen weerbaarheid, liegen, communiceren, pesten, ruzie maken, loslaten, seksualiteit, zakgeld, angsten en nog vele andere onderwerpen aan bod. 
Okma geeft bij ieder onderwerp kort achtergrondinformatie en steeds drie tot vijf uitgewerkte tips. 
Naast haar eigen tips en adviezen laat ze ook uitgebreid andere deskundigen aan het woord. 
Er is ook veel ruimte in het boek gereserveerd voor de persoonlijke verhalen van tien ouders, die vertellen over het wel en wee van hun gezin. 
'Minipubers' sluit af met een hoofdstuk over hoe je verdere hulp kunt zoeken en een zeer uitgebreide lijst met boeken, artikelen en websites voor als je meer wilt lezen over de verschillende aangeroerde thema's.

Doordat de eigen tekst van Okma afgewisseld wordt door teksten van de andere deskundigen, de ervaringen van de ouders en kaders met weetjes en extra tips, is 'Minipubers' een boek dat makkelijk weg leest en veel informatie geeft. 
De beschrijvingen van de ouders maken het boek leuk om te lezen en zullen voor veel herkenning zorgen. Ze geven ook een goed beeld van hoe iedere ouder weer anders omgaat met de dingen waar hij/ zij met de eigen kinderen tegenaan loopt. 
Niet alles wat de ouders vertellen is altijd even opvoedkundig verantwoord, maar Okma kiest er echter voor om deze verhalen van ouders, net als de adviezen van externe deskundigen, zonder commentaar te plaatsen
'Minipubers' is een praktisch boek dat tips en adviezen geeft bij vele verschillende zaken waar je als ouder van een minipuber zoal tegen aan kunt lopen. En het is altijd leuk en leerzaam om te lezen over de ervaringen van andere ouders. 

Uitgave: Lannoo
Paperback, 280 pagina's
In NIEUWSTAAT