MarktPlaza

D803 Hongarije: boerderij met meerdere bijgebouwen

55x bekeken
2 maanden geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

 Self Supporting wonen midden in de natuur, ver weg van de drukte.

U zoekt rust en ruimte? U houdt van de natuur? Veilig en weg van de drukte en de huidige Nederlandse politiek. Dan is deze unieke woning, verscholen midden in de natuur wellicht een goede optie om het roer echt om te gooien.
Op een volledig omheind grondstuk van maar liefst 3.500m2 staat de hoofdwoning mwt daarnaast 3 kleinere vrijstaande houten huisjes (Ca.25m2). De tuin is ideaal om een groentetuin aan te leggen. Daarnaast is er nog een weide van ca. 2.500m2 en ca. 24.000m2 bos bij de koop inbegrepen. Meer weide bijkopen of huren is een optie.
Ondanks de unieke ligging beschikt dit geheel over een adres met huisnummer, waardoor een aanvraag tot permanente bewoning een mogelijkheid is.
Er ligt een water en elektra aansluiting, een hoeveelheid haardhout genoeg voor de komende 5 jaar en enorm veel fruitbomen en struiken, waaronder kersen, pruimen, abrikoos, vijgen, kiwi, hazelnoten, aardbijen en tal van bessen.De appelboom en kersenboom zijn al ouder en dragen de meest lekkere vruchten. Er hangen 3 bijennesten met wilde bijen die zorgen voor de bestuifing van de bloemen en planten. Het regenwater word opgevangen in een vijver en is geschikt voor de bewtering van de tuin. Ook is er nog een kippenhok met uitloopveld aangelegd.
Naast de hoofdwoning staat de houtgestookte dubbele pizza/ broodoven die zich ook voor het maken van andere gerechten aandiend.
Op het zuidelijke deel van het perceel stond eens een schuur, waar volgens de eigenaar zonder vergunning een nieuw gebouw opgetrokken zou mogen worden. Stroom en water zijn daar reeds aangesloten.
De hoofdwoning is ca. 110m2 groot en beschikt over een ruime zolder, een groot terras en een ruime betegelde kelder 2 van de 3 houten huisjes zijn bedoeld als tiny house en voorzien van douche, toilet en een keukenblok.
In het derde huisje bevindt zich een 50Kw Houtkachel met een 2.000 liter boiler voor warm water (via ondergrondse leidingen op alle woonruimtes aangesloten). Tevens bevindt zich hier een kantoorruimte en een 400 volt krachtstroom aansluiting.
De hoofdwoning beschikt over een houtkachel voor de koude avonden en de landelijke keuken heeft een eigen houtgestookte kookhaard en een gasgestookte haard. (De voorzieningen om elektrisch te koken zijn ook aanwezig) de inbouwkeuken is tevens voorzien van een afwasmachine en een koelkast.
Alleen al de weg naar het geheel is al een avontuur op zich en slechts te bereiken met een 4x4 als het heeft geregend. Maar geen zorgen, een Off Road Lada Niva met aanhanger is bij de prijs inbegrepen. Tijdens normale weeromstandigheden is de weg prima begaanbaar voor een normale personenauto.
Omgeving: Op ca. 3.5km begeeft zich een prachtig meer om te zwemmen of te vissen, naar Balaton is het 60 km, naar Slowenie/Lendava 35km en het skigebiet in de Sloveense Alpen 110km.
Oostenrijk (Guessing)  65km en Kroatie ligt ook op slechts 40 kilometer afstand. De Alpen van Steiermark zijn bij helder weer goed te zien.
Het geheel ligt 310 meter boven het NAP en het landschap is glooiend. De prijs is verhandelbaar, er zijn nog wat restwerkzaamheden uit te voeren, mits de koper deze zelf wil afronden.
Vanwege emigratie buiten Europa zoekt de eigenaar een geschikte koper voor deze unieke locatie.
Neem contact met ons op voor meer informatie, of rechtstreeks met de eigenaar, de heer Andreas Grundmann (Duitssprekend) 0036-305079634