MarktPlaza

D818 Prachtige vakwerkboerderij gelegen tussen Siegen en Frankfurt

88x bekeken
4 maanden geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Landgoed met boerderij te koop in Alsfeld-Altenburg

Deze vakwerk boerderij, gebouwd rond 1895 met een vakwerkstructuur van eikenhout, bevindt zich aan de rand van Altenburg/Alsfeld. Het valt op door zijn uitstekende bouwkwaliteit en staat op meer dan 4.700 vierkante meter grond. Het is omgeven door weilanden en is uitstekend geschikt voor paarden- of veehouderij, evenals voor het stallen van oldtimers of campers. Het landgoed nodigt uit tot het laten bloeien van creativiteit en het genieten van het landelijke leven. Bovendien behoren vijvers tot het landgoed die zich in de directe omgeving bevinden en kunnen worden gepacht.

De bijgebouwen van het landgoed bieden op meerdere verdiepingen voldoende ruimte om bijvoorbeeld wonen en werken op een gezellige manier te combineren. Het pachten of kopen van maximaal 6 hectare land - weide en akkerland - in de buurt van het hof is mogelijk.

Woonhuis

  • Eiken vakwerk
  • 240 m² woonoppervlakte verdeeld over drie verdiepingen
  • Kelder
  • Garage
  • Tuin
  • Verwarmingssysteem uit 2015
  • Nieuwe dakbedekking in 2012
  • Dubbele beglazing kunststof ramen uit 2003
  • Nieuwe vloerbedekking in de woon- en eetkamer
  • Kernrenovatie van de badkamer op de bovenverdieping in 2022
  • Inbouwkeuken met extra Wamsler houtkachel
Locatie: Het landgoed bevindt zich aan de rand van het dorp Altenburg. Altenburg is de grootste wijk na de kernstad Alsfeld. Alsfeld ligt op slechts 1 km afstand van Altenburg en valt op door zijn uitstekende infrastructuur en verbinding met de snelweg A5, evenals door zijn centrale ligging in Hessen. Altenburg heeft een eigen kleuterschool, bakker, kapper, horecagelegenheden en diverse verenigingen. Alsfeld, als Europese modelstad, biedt naast de prachtige middeleeuwse oude stad met steegjes, torens en vakwerkhuizen, veel winkelmogelijkheden en optimale medische voorzieningen met huisartsenpraktijken van verschillende specialiteiten, evenals een districtsziekenhuis. Alsfeld heeft een scala aan scholen, van de basisschool tot het gymnasium. Vrijetijdsbesteding is ook gegarandeerd in Alsfeld en het Vogelsbergdistrict. In de winter nodigt de Hoherodskopf als middelgebergte in de sneeuw uit tot langlaufen. In de zomer zijn er in Alsfeld en omgeving tal van recreatieve activiteiten in de stad (buitenzwembaden/natuurzwembad, markten, concerten) en in de natuur met wandelpaden, fietspaden, jagen in de Hessische bossen of vissen in een van de talrijke nabijgelegen wateren.

Vervoersverbinding Door de zeer goede, centrale bereikbaarheid van de snelweg A5 is men in ongeveer 90 km in Frankfurt, ongeveer 45 km in Gießen, ongeveer 40 km in Fulda, ongeveer 50 km in Marburg en ongeveer 35 km in Bad Hersfeld.

Is uw interesse gewekt voor een buitengewone woning in het idyllische Vogelsberg? Bel ons dan en maak een afspraak voor een bezichtiging.

Koopprijs €464.000,-