MarktPlaza

D822 Riante gerenoveerde Villa, thans in gebruik als seminar-, therapie- en recreatiecentrum

29x bekeken
29 dagen geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Onder monumentenzorg gerenoveerde Jugendstilvilla (met diverse gebruiksmogelijkheden) in een bosrijke omgeving nabij Fritzlar. Gebouwd in 1908. Het hoofdgebouw heeft 31 gastenkamers met eigen douche en toilet (15 eenpersoonskamers, 16 tweepersoonskamers), 3 eetzalen, 1 theekamer, 3 kantoren met internet, zonne-energie met verwarmingsondersteuning. In de kelder van het hoofdgebouw bevindt zich een volledig uitgeruste professionele keuken, 3 bedrijfsruimtes, een personeelsruimte, opslagruimte, koelunit, 3 toiletten, sauna en ontspanningsruimte. Het bijgebouw, een houten huis met 3 slaapkamers, is volledig gerenoveerd in 2020. Het seminariehuis, gebouwd in 1997, heeft een oppervlakte van 230 m², gasverwarming, 2 seminarieruimtes, 2 toiletten en 1 opslagruimte. Er zijn 30 parkeerplaatsen beschikbaar. In totaal zijn er 34 gastenkamers met hotelfaciliteiten.

Het oorspronkelijke Ebersberg House, gebouwd op een landgoed van ruim 13 hectare, werd opgericht door Carl Zeiss, een industrieel uit Kassel met een medische achtergrond, als een kuuroord en sanatorium. De bedrijfsvoering van het huis wordt nog steeds beïnvloed door een prominent internationaal publiek, zoals de vrouw van de lijfarts van de laatste tsaar. Ervaar de elegante Jugendstil-sfeer uit de keizertijd, gecombineerd met moderne technologie en een unieke sfeer van welzijn.

Het huis biedt tal van mogelijkheden voor toekomstige eigenaren/investeerders, waaronder het voortzetten van het huidige succesvolle concept, privégebruik of het ontwikkelen van het pand als investeringsproject, zoals een kliniek, verzorgingstehuis, restaurant of iets vergelijkbaars. In 1995 kochten de huidige eigenaren het huis en renoveerden het onder toezicht van de monumentenzorg, waardoor het werd omgebouwd tot een internationaal gewild seminar-, therapie- en recreatiecentrum. Het historische ensemble beschikt over veel originele details zoals stucplafonds, marmer en het trappenhuis en verkeert in uitstekende bouwkundige staat.